Via gennemsigtighed og støtte til lokale fødevareproducenter, ønsker en ny brancheforening for lokale fødevarer at skabe et fællesskab, der styrker de enkelte
Food&Drink nr 4: Fokus på kød
Aktuelt06. 05. 2024
Der såkaldt naturkvæg, slowgrise og irsk oksekød på menuen i seneste udgave af Food&Drink, der har fokus på kød. Årets fjerde udgave af Food&Drink er nu på gaden. Udover at se nærmere på kød kommer magasinet omkring emner som de største vintrends lige nu, den danske Bocuse d’Or-sejr og funktionelle fødevarer fra Island. Læs blandt […]
Trecifret millionbeløb skal bidrage til bæredygtig udvikling af dansk fiskeri og akvakultur
Aktuelt02. 05. 2024
Nu åbner Fødevareministeriet for fem støttepuljer på i alt 123,8 mio. kr., som skal være med til at gøre Danmark til en af de førende nationer inden for grøn omstilling af fiskeri- og akvakulturerhvervet. Nu er det igen muligt at søge om støtte til projekter, der bidrager til en grøn omstilling af fiskeri- og akvakulturerhvervet […]
Nu slår DSC dørene op til helt nyt madkoncept: Første åbning er i Glostrup Shoppingcenter
Foodservice02. 05. 2024
For første gang nogensinde har Danske Shopping Centre (DSC) været med til at skræddersy sit helt eget kulinariske madkoncept sammen med Noahs, der åbner i Glostrup Shoppingcenter den 2. maj 2024. En ny og specialdesignet madoplevelse er på vej ud til danskerne, og den første åbning bliver i
Bellagroup når vigtige milepæle i arbejdet med bæredygtighed og sætter ambitiøse mål for fremtiden
FoodserviceMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed02. 05. 2024
Trods travlhed i forretningen har Bellagroup i 2023 holdt fokus på arbejdet med bæredygtighed, og hospitalityvirksomheden er efter blot fire år nu kvart i mål på vejen mod at blive net zero i 2050. Hertil kommer en række nyimplementerede klimamålingsinitiativer og en dugfrisk dobbeltcertificering
Plantebranchen får ny sekretariatschef
AktueltFrugt og grøntMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed02. 05. 2024
Plantebranchen – Europas største brancheforening for plantebaserede fødevarer – får ny sekretariatschef den 1. juni: Stella Staunstrup. Hun vil bidrage til et Danmark, som er førende inden for innovative, bæredygtige og velsmagende fødevarer. Plantebranchen har ansat Stella Staunstrup som ny
Copa Jerez: Sherry-kokke-konkurrence vender tilbage til Danmark
AktueltDrikkevarerFoodservice30. 04. 2024
Sidste år vandt det danske hold den internationale kokkekonkurrence Copa Jerez. Nu løber den danske indledende del af stablen igen ved en konkurrence på Restaurant The Samuel i Hellerup d. 6. maj, hvor deltagerne til næste års finale i Spanien skal findes. Hvert andet år afholdes den
Ny ligning: Skidtfisk og rogn kan gøre grønsagerne mindre kedelige
Forskning og uddannelseFrugt og grøntKød, fisk og fjerkræMiljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed30. 04. 2024
Svaret på en grøn omstilling af danskernes kostvaner er ikke, at alle skal være vegetarer. En sund og mere realistisk løsning er derimod flexitar-kost, hvor det animalske kommer fra havet og giver umami-smag til de ’kedelige’ grøntsager. Sådan lyder det fra gastrofysikeren Ole G. Mouritsen fra
Grøn kaffevirksomhed leverer rekordregnskab
Drikkevarer30. 04. 2024
Kaffevirksomheden ØNSK har netop præsenteret deres seneste regnskab. Omsætningen er tæt på fordoblet, og bundlinjen viser sorte tal. Millioninvestor i virksomheden udtrykker stor tilfredshed. Iværksætterne Rasmus Ditlev og Andreas Kirk stiftede i 2017 kaffevirksomheden ØNSK, hvor de sælger
Islandsk bestseller kommer til Danmark: Er vi klar til at drikke kollagen fra fiskeskind?
DrikkevarerKød, fisk og fjerkræ30. 04. 2024
Den funktionelle proteindrik Collab er klar til at indtage Danmark. På Island har Collab på få år udkonkurreret den klassiske Coca-Cola, og også herhjemme har kunderne taget godt imod bestselleren, som nu for alvor rulles ud. Hvad får man, når man udvinder proteinet kollagen fra torskeskind,